Wim Booij

Wat hebben muziek en techniek met elkaar gemeen? Juist… mij. En ik vind in beide uitdaging!

De natuurwetten zijn al eeuwenlang hetzelfde. Voorspelbaar. Exact. Herhaalbaar. Muzikaal resultaat is een moment. Uniek. Soms mooi, soms minder. Vergankelijk, maar toch ook blijvend. Grote verschillen… maar zowel muziek als techniek kun je uitpluizen, en daar hou ik van. Orde in chaos, structuren vinden en dieper graven.

Tijdens mijn master Electrical Engineering aan de Universiteit Twente waagde ik een telefoontje om misschien wat privéles te kunnen krijgen. Van het een kwam het ander en ik studeerde euphonium aan het conservatorium bij Joost Smeets. Naast het spelen in verschillende orkesten van defensie, een WMC-titel met tubakwartet Tubaphonic, het Nationaal Jeugd en het Gelders Fanfare Orkest, de Schilderijententoonstelling met het Orkest van het Oosten en veel meer mooie ervaringen in het spelen, kwam ook het dirigeren. Ik vervolgde mijn muziekstudie bij Fried Dobbelstein en breidde langzamerhand mijn directiepraktijk uit. Voor mij staat genieten voorop en dan vooral samen. Achter de noten vind je de muziek en achter de instrumenten de mensen die ze tot muziek maken.

Ik heb een prachtig gezin met 3 kinderen en heb een gevarieerde werkweek. Ik ben (in deeltijd) docent/onderzoeker bij de opleiding Mechatronica aan Saxion University of Applied Sciences en kan mijn passie voor techniek combineren met het dirigeren van vier geweldige orkesten.