KRA:S! is de naam van het nieuw opgerichte saxofoonkwartet van onze vereniging. De naam ziet er uit als een heus wachtwoord. Het zegt niets, maar lees en kijk je goed, zegt het heel veel over het kwartet zelf; zeggen de saxofonisten Alwin Wullink (sopraansaxofoon/Altsaxofoon), Miranda Broekhof (altsaxofoon), Carolein Filipsen (tenorsaxofoon) en Marijke Bolhaar (baritonsaxofoon). Lees hier meer over de muzikanten!

Het woord “kras” staat in het woordenboek omschreven met woorden als: krachtig, flink, ondanks ouderdom, niet zo jong meer, vol met energie.

Waar staan de letters dan voor in deze naam? Dit is voor velerlei uitleg vatbaar, het woord is aan de krasse muzikanten zelf:

“De S! staat zeker voor Saxofoon! De  K mag staan voor kwartet maar ook voor krachtig, kunstzinnig. De R: ridicule, ritme,…. en de A voor bijvoorbeeld animato, ameroso of gewoon amateur. En al die letters en betekenissen gaan met de dubbele punt richting de S van saxofoon!” Tegenwoordig leggen de leden het uit als: Kwartet, Rasechte, Amateur, Saxofonisten!

De naam heeft het in zich; humor, muziek maken, en dat samen met veel plezier. Het kwartet is ontstaan, zoals zo vaak iets ontstaat, al pratend na afloop van een repetitie van Het Orkest ergens in 2015. “Is het niet…., zou het niet leuk zijn om…..” En dan is het een kwestie van samen beginnen, doen. De eerste optredens, in besloten kring, tijdens de kerstbijeenkomsten van de vereniging waren een succes en smaakten naar meer. Tijdens het Valentijnsconcert in 2017 kon het publiek voor het eerst luisteren naar het kwartet. De schroom werd afgegooid en na afloop van het optreden was het publiek bijzonder enthousiast. “Leuk, vaker doen”, “Klonk goed, complimenten”, “Doorgaan!” Waren de woorden van het dankbare publiek.

De muzikanten van KRA:S! zijn amateurs maar wel gevorderde muzikanten dus muzikaal zit het wel snor. De saxofonisten hebben de handschoen opgepakt, knoopten de aanmoedigingen en lovende woorden in hun oren en gingen door. “Natuurlijk en zeer zeker, vinden de saxofonisten, is er nog steeds ruimte om muzikaal beter te worden”.

KRA:S! is aan de slag gegaan: oefenen en samen repeteren. De saxofonisten hebben er lol in en beschikken inmiddels over een mooi afwisselend repertoire.  Van klassiek tot pop. Van Piazolla tot Deep Purple en alles waar daar tussen ligt. Om te leren hoe beter te worden roepen de muzikanten regelmatig de hulp in van een muzikale professional.

KRA:S! is een verrijking van het muzikale aanbod van onze vereniging.

Het bestuur is enthousiast over het getoonde initiatief en ziet kansen in deze vorm van musiceren. Het geeft extra energie en bevordert de muzikaliteit van de muzikanten en daar profiteert ook Het Orkest van.

Lijkt het je nou zelf leuk om deel uit te maken van een ensemble, neem dan contact op met het bestuur via dit contactformulier, of beter nog: kom langs op een van de repetities. Deze zijn iedere donderdagavond van 19:30 uur tot 21:45 uur in de Boerderij van Erve Kraesgenberg.

Heb je ooit muziek gemaakt dan ben je altijd welkom om je vaardigheden op te frissen.

Nooit muziek gemaakt? Leren kan altijd! Zo denken ook de leden van KRA:S!