Pepijn Peeters

Mijn passie voor muziek komt voort uit het verhalende en emotionele karakter dat muziek heeft. Zonder een woord te zeggen kun je een connectie maken met de luisteraar.

Als componist, arrangeur en muziekproducer houd ik me vooral bezig met muziek voor film en tv. Ik ben gefascineerd door de specifieke emoties die muziek kan uitdragen. Simpele termen als ‘vrolijk’, droevig of ‘romantisch’ zijn vaak niet goed genoeg. Wat is bijvoorbeeld vrolijk? Je kunt vrolijk zijn wanneer jouw voetbalteam een wedstrijd wint, maar ook wanneer je op een zonnige dag door het park loopt. Ook ben je vrolijk wanneer je verliefd bent. Wat is het verschil tussen deze situaties en hoe laat je dat klinken in muziek?

Momenteel ben ik bezig met mijn laatste jaar als student MediaMusic aan het conservatorium van Enschede. Naast ‘leerling van’ ben ik ook een halfjaar assistent geweest van de filmcomponist Matthijs Kieboom. Samen met hem heb ik al mogen werken aan toffe projecten voor de televisie en de bioscoop.

Naast de filmmuziek houd ik me ook bezig met live muziek. Als saxofonist speel ik en schrijf ik arrangementen voor een bigband. Ook heb ik een werk geschreven voor het Achterhoeks Fanfare Orkest dat in het voorjaar van 2022 in première zal gaan.

Ik ben al een tijdje op zoek naar een manier om mijn kennis over en passie voor muziek te delen met anderen.

Ik ben daarom ook super enthousiast om aan de slag te gaan als dirigent van het JTL en MEL.