Wim Booij (‘t Harde, 1980) begon zijn muzikale carrière op bugel en stapte na 10 jaar over op euphonium. Na zijn afstuderen aan de Universiteit Twente (MSc. in Electrical Engineering) studeerde hij tenortuba bij Joost Smeets.Wim Booij Wim remplaceerde reeds tijdens zijn studie, die hij eind 2009 afsloot, bij o.m. de beroepsorkesten van de Koninklijke Landmacht en het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest en speelde in het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest.

In 2008 werd hij met tubakwartet Tubaphonic kampioen in de hoogste divisie op het WMC voor solisten en ensembles. Een muzikaal hoogtepunt was het vertolken van de ossenwagen in Bydlo uit De Schilderijententoonstelling van Moussorgsky/Ravel met het Orkest van het Oosten.

Wim combineerde een aantal jaren zijn functie als ingenieur op het gebied van betrouwbaarheid van elektronische systemen met een functie als beroepsmusicus bij de fanfare van de Kapel van de Koninklijke Luchtmacht. Momenteel studeert Wim met veel plezier HaFaBra-directie bij Fried Dobbelstein.

Hij is muzikaal leider van het Twents Fanfare Orkest, fanfare St. Caecilia Geesteren en Concertvereniging Sempre Crescendo Losser. Wim is regelmatig gastdirigent en repetitor, leidt graag sectierepetities en geeft regelmatig workshops voor koperblazers.