Wim Booij (‘t Harde, 1980) begon zijn muzikale carrière op bugel en stapte na 10 jaar over op euphonium. Na zijn afstuderen aan de Universiteit Twente (MSc. in Electrical Engineering), studeerde hij tenortuba bij Joost Smeets en later HaFaBra directie bij Fried Dobbelstein. Zijn huidige werkpraktijk is tweeledig; techniek en muziek.

Wim speelde tijdens zijn studies bij onder meer de beroepsorkesten van de Koninklijke landmacht, de Marechaussee en het Nationaal Jeugd Harmonie Orkest en speelde in het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest en het Gelders Fanfare Orkest. In 2008 werd hij met tubakwartet tubaphonic kampioen in de hoogste divisie op het WMC voor solisten en
ensembles. Een ander muzikaal hoogtepunt was het vertolken van de ossenwagen in Bydlo uit De Schilderijententoonstelling van Moussorgsky / Ravel met het Orkest van het Oosten.

Naast Sempre Crescendo, dirigeert Wim momenteel het Twente Fanfare Orkest, het Symfonisch Blaasorkest Overijssel en Muziekvereniging Excelsior Lonneker. Ook is hij regelmatig gastdirigent en repetitor en leidt graag sectierepetities en workshops voor koperblazers.