Heehoi,

Ik ben Minke van Huizen (1999) en ben de nieuwe dirigent van Jong Talent Losser. Ik startte als 7-jarige mijn muzikale carrière op hoorn bij het jeugdorkest van Algemeen Drum- en Trompetter korps De Tukkers. Na enkele jaren begon ik ook interesse te krijgen in de trompet. Op deze instrumenten speel ik nu bij diverse orkesten en bij de kapel Veur Gek en Onwies.

Momenteel studeer ik Docent Muziek aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede. Het mooie van deze opleiding is dat ik veel met (jonge) kinderen en natuurlijk muziek in aanraking kom. Tijdens mijn opleiding ben ik erachter gekomen dat ik het leiden van (jeugd)orkesten helemaal gaaf vind. Toen mij de vraag werd gesteld om het JTL te gaan leiden, wilde ik dat maar al te graag!

Enkele van mijn muzikale hoogtepunten zijn meespelen in meerdere muziekproducties via ArtEZ, de concertreis naar Praag met Symfonia Jong Twente en de vele concoursen met Algemeen Drum- en Trompetter korps De Tukkers.

Naast het leiden van Jong Talent Losser geef ik ook met veel plezier muziekles op verschillende basisscholen in de gemeente Losser.