Een muzikale ervaring in het samenspel met andere muzikanten

Beginnende leerlingen op orkestinstrumenten kunnen direct samenspeel-ervaring op doen bij Music Experience, een nieuwe muzikaal initiatief in de Gemeente Losser. Music Experience vervangt de samenspeelgroepen waarmee de muziekschool een aantal jaar geleden is gestopt. Leerlingen op slagwerk, een blaas- of strijkinstrument kunnen iedere laatste donderdagavond van de maand vrijblijvend deelnemen aan Music Experience in de grote boerderij op Erve Kraesgenberg.

De repetities duren driekwartier, van 18.30 tot 19.15 uur, op de even weken. Deelname voor de leerlingen, die minimaal zes maanden muziekervaring (les) hebben, is de eerste drie keer kosteloos. Daarna wordt een bedrag van 1 euro per repetitie gevraagd.

Jong en oud welkom
Tijdens de repetities wordt met heel eenvoudige liedjes kennis gemaakt met samen spelen. Naast jeugdige leerlingen, zijn ook herintredende muzikanten en muzikanten die de overstappen naar een ander instrument willen maken van harte welkom. Voorwaarde voor deze laatste groep is wel, dat ze het instrument kunnen bespelen in dezelfde fase als de leerlingen die een half jaar les hebben.

Onafhankelijk initiatief
Om deel te kunnen nemen aan Music Experience hoef je geen lid van Concertvereniging Sempre Crescendo te worden. Iedereen is welkom! Na een bepaalde periode zal een optreden worden verzorgd waarbij iedereen van harte welkom is om de resultaten te beluisteren. We hopen op deze manier jonge en herintredende muzikanten te enthousiasmeren voor het spelen in een orkest zodat menig vereniging hiervan in de toekomst profijt kan hebben.

Doe mee
Voor meer informatie en vragen over Music Experience kun je een mail sturen naar info@musicexperiencelosser.nl
We zien je graag met instrument om te ervaren hoe het is om samen muziek te maken. Voor de data, zie de agenda hiernaast!